FILE UNDER: JAZZ ROCK FUSION BARCODE:
THE SLICK PIT - S/T label: FLYIN'FISH (FHR-023)

 

 

Tracklist

1 Nighttown pbutton
2 Komodo pbutton
3 Bob the Stick pbutton
4 Maybe Next Time pbutton
5 Good Cop/Bad Cop pbutton
6 Densuke Island pbutton
7 Mario pbutton
8 And Down Goes the Neighborhood (Live)pbutton
9 Booshooda (Live)pbutton

U kent ze nog? Weather Report, The Brecker Brothers, Mahavishnu Orchestra. Het waren de groepen die de toekomst van de jazz in de jaren 70 een ander gezicht gaven. De hoogtijdagen van de fusionjazz zeg maar. Maar laten we even met zevenmijlslaarzen 40 jaar vooruit gaan. Want het kan en het mag weer. De nieuwe fusiongroep The Slick Pit is daar het perfecte voorbeeld van. Een project dat haast achteloos uitgroeide tot een hechte groep klasbakken.

Vier ervaren muzikanten, geschoold aan het conservatorium in Rotterdam, vonden elkaar in 2012. In de aanloop naar het jazzfestival van Bergen op Zoom, besloten saxofonist Steven Dietvorst, trompettist Raoul Garcia Vao, percussionist Peter van Aart en drummer Jeroen Dur de handschoen op te pakken en ruim baan te geven aan hun gezamenlijke passie. 
Vier bevlogen muzikanten die hun sporen ruimschoots hadden verdiend bij ondermeer bekende Nederlandse musicals (Lion King, Mamma Mia), percussiegroep Santola en talloze bekende orkesten, artiesten en bands, zochten en vonden de chemie. Dietvorst, o.a. saxofonist in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en daarna een veelgevraagd componist en arrangeur, gaf de voorzet met een aantal ragfijne eigen composities. Het werd het begin van een wervelend avontuur. De groep werd aangevuld met gitarist Guy Nickels, toetsenman Ivo Stuivenberg en basgitarist Marco Dirne. Het resultaat mag er zijn!
The Slick Pit is een dampend fusionjazzcollectief met invloeden van soul, pop, latin, gospel en blues. Naadloos goed gespeeld en live een lust voor oog en oor.
Met hun titelloze debuut album brengen zij met een vette knipoog naar de Jazzrock een hommage aan hun muzikale inspiratiebronnen!